Followers

Sunday, April 24, 2011

My Engagement Checklist~

Assalamualaikum~


Hye dear. Checklist ni untuk diri sendiri je okey. 
Hahhaa... 



Tarikh : 03.09.2011 (Sabtu)
Masa : 12.00 pm - 3.00pm (maybe)
Tempat : Rumah dekat Taiping
Tema : Soft pink + peach + cream + soft purple


Cincin : Sudah mula mencari dan masih mencari


Pakaian Tunang :

  • Baju kurung moden - nak tempah atau nak sewa je (belum decide lagi) - Cancel!
  • Baju kebaya - Indon mali (dah beli, wane pink belacan) hahaha. 
  • Tudung - Beli atau sewa sekali dengan baju - kena beli la jawabnye
  • Veil - Sewa je la kot, nak beli pasni confrim tak pakai dah 
  • Bunga tangan - Pink + Peach (orange pun boleh) + Cream (fresh flower)
  • Kasut / Heels - Perlu ke?

Hantaran : From me for him (11 dulang)

  • Tepak sirih @ sirih junjung
  • Kasut 
  • Tafsir Al Quran & Sejadah - dah survey
  • Loreal Set
  • Kain Baju Melayu (maybe, belum decide lagi)
  • 6 dulang lagi makanan (buah - buahan, kek, choc etc...)

Hantaran : From him for me (9 dulang)

  • Tepak sirih 
  • Cincin
  • Telekung & Sejadah
  • Make up set 
  • Kasut 
  • 4 dulang lagi makanan (sama macam from me for him)

DIY Hantaran

  • Bunga bunga (pink + peach + soft purple)
  • Reben colourful
  • Kain alas dalam dulang (pink + peach + soft purple)
  • Rantai kecil2 (cristal cristal)
  • Bunga putih kecil

Jamuan
  • Event Hari Raya ke 5, so makanan mesti banyak lemang, nasi impit, soto kuih raya, ketupat (still in discussion lagi)

Fotografi
  • Kawan kawan tercinta kan ramai (sila jadi photographer saya)

Make Up
  • Nak amik sekali dengan pakej Pelamin nanti (dah survey) L Gee Seri Pengantin tersangat la cantik make up nye...

Pelamin
  • Amik Pakej sekali. (nak yang simple, cute and banyak colour colour yang soft)

Ape pun belum buat lagi, memandangkan Mr. Aman kata awal lagi. So, malas nak bincang dengan dia lagi.

p/s : cepat sangat ke saya buat preparation ni? Idea please...






I LOVE YOU!!

3 comments:

mOoN said...

rancang awal is better...
me tunang ari tu xde plan pun..tiba2 jak cik abg kata next week nak datang bawa rombongan..hahaha...

sebelum ni memang nak buat teringin nak yang simple coz simple is the best...mini pelamin pun x buat... rasa cam x perlu kut...

even nampak agak kelam kabut but alhamdulillah semua berjalan lancar...

~sue~ said...

dear moon,

i memang nak rancang awal,
but my future fiance kata awal lagi.
Then, sekarang ni, i pikir baik i buat yang mane i boleh buat xpayah bgtau die pun takpe.
hihi.

mini pelamin tu i nak jugak kot. hiihi.. gediks.

alhamdulilah. congrats dear.

~sue~ said...

dear moon,

i memang nak rancang awal,
but my future fiance kata awal lagi.
Then, sekarang ni, i pikir baik i buat yang mane i boleh buat xpayah bgtau die pun takpe.
hihi.

mini pelamin tu i nak jugak kot. hiihi.. gediks.

alhamdulilah. congrats dear.